22 Haziran 2009 Pazartesi

Birkaç eşya


Yatak odasının ardından aklımda mutfak ve oturma odası vardı. Oturma odası henüz tamamlanmadı belki de tamamlanmayacak çünkü hikayeyi yavaş yavaş oluşturmaya başladım ve oturma odasına ihtiyaç olmayacak gibi. Ama yine de bir adet koltuğumuz var. Bugün sizlerle evinize beklenmedik bir misafir gelmesi durumunda kolayca pişirebileceğiniz 3 adet eşya tarifini paylaşacağım.
* Koltuk
Aynı yatağı yaptığımız gibi önce iskeletini kuracağız sonra da içini pamukla doldurduğumuz parçaları üzerine yerleştireceğiz. Şu şekilde oluyor:

Sonra da yanlara 2 tane yastık, arkaya da büyük bir parça daha ilave ediyoruz, kısık ateşte yavaş yavaş karıştırıyoruz. Koltuğumuz hazır.
* Masa
Geniş tahtaları birleştirip, ayaklarını tahta çubuklarla oluşturuyoruz. Yeşile boyuyoruz, işte bu kadar basit ya da ben uzun uzun anlatmaya üşenmeye başladım :)

Üzerine de oyun hamurundan vazo yapabiliriz. Çiçeklerin saplarını kürdanlardan yapacağız, kürdanların ucuna da renkli küçük kağıtlar yapıştıracağız. Ot niyetine de yeşil örgü ipliği tıkıştıracağız. Bir de kırmızı masa örtüsü, yeme de yanında yat.
* Buzdolabı
Bu oldukça yamuk bozdolabını mukavvadan yapıyoruz,kapaklarını sonradan ekliyoruz ve boyuyoruz.



Buzdolabının içine oyun hamurundan garip sebzeler yerleştirebiliriz. Yumurta da koyduk zaten. Bu yumurtalar önemli aslında çünkü bu yumurtalardan esinlenip karakterlerimi yumurtadan yapmaya karar verdim. Oyun hamurundan yapacağım bakalım nasıl olacak. 2 başrol oyuncumuz var : Meggy & Eggy :) Esen kalın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder