18 Haziran 2009 Perşembe

Haydi bakalım başlayalım :)

Nereden aklıma geldi şu anda hatırlayamıyorum ama heveslendim ve önce stop motion animasyon ile ilgili web sitelerini gezdim iyice. Okudukça, bu işin yapım aşamalarını gördükçe daha da heveslendim ve ben de bu işle uğraşmaya karar verdim.

Hemen kendime bir malzeme listesi yapmaya koyuldum, sonra o kağıdı bir tarafa atıp 'hayır hayır önce hikaye' deyip kendimi boş sayfaya bakar buldum. Sonra malzeme listesine geri döndüm ve güzel güzel yazdım neler alacağımı. Evet listem hazırdı ancak nasıl olacaktı bu iş? Odamda çalışmaya uygun bir yer yoktu. Ben de malzeme listesine 'masa' yı ekledim hatta 'büyük masa'.
Bunların yanı sıra bir de program gerekiyordu ve bir de kamera,webcam veya fotoğraf makinesi. Program kısmı en yorucusuydu. İnternetten çeşitli programların deneme sürümlerini indiriyor deniyor deniyor ve bu deneme sürümlerinin sonuna geliyordum. Sonunda başardım ve artık stop motion pro v4 bilgisayarımda beni bekliyordu:) Kameram yoktu, webcamde ise görüntü oldukça kötüydü. Geriye kalan seçenek fotoğraf makinesiydi. Fotoğrafları çekip programda kurgulayacaktım. 2 hafta önce başladım dekoru oluşturmaya.
Sonraki yazılarımda fotoğraflarıyla birlikte yapım aşamalarını anlatmak umuduyla bu yazıyı bitiriyorum. Zaten bu yazıyı da, yazı kaydetmeyi öğrenmek ve blogspota alışmak için yazmıştım hohaha.Heralde şimdi kaydı yayınla demem gerekiyor. Haydi bakalım başlayalım :)

1 yorum:

  1. ikinci yazınızı da okumama rağmen yorumu ilk yazınıza yapayım dedim ki ileride hey gidi hey bak ta ilk yazıma yorum yaptılardı peh peh diyesiniz =) süper "konulu" bir bilok =) konulu olması her yöne çekilir espirilere sebebiyet verebilir lakin konusuzlar -bakınız benimki- bazen çok sıkıcı oluyor, sıtapmosyon sektöründe başarılar!

    YanıtlaSil